Orbán odmietol možnosť televíznej diskusie s Timmermansom

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán poďakoval kandidátovi európskych socialistov na post predsedu budúcej Európskej komisie (EK) a súčasnému prvému podpredsedovi exekutívy EÚ Fransovi Timmermansovi za ponuku diskutovať s ním v spravodajskej televízii Euronews, avšak túto možnosť odmietol.

10.05.2019 21:28
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán Foto: ,
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán
debata (5)

Hovorca maďarského premiéra Bertalan Havasi pre agentúru MTI uviedol, že Orbán by nepovažoval za správne, aby predseda maďarskej vlády zasahoval do predvolebnej kampane kandidátov európskych ľudovcov a sociálnych demokratov na predsedu EK – Manfreda Webera a Fransa Timmermansa.

Timmermans v piatok v Bruseli oznámil, že je ochotný diskutovať pred televíznymi kamerami s Orbánom. Politickú debatu pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP) iniciovala spravodajská televízia Euronews.

Timmermans požiadal poslanca EP za Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) Istvána Ujhelyiho, aby o svojom rozhodnutí informoval maďarskú verejnosť.

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó v piatok vyhlásil, že Timmermans musí niesť zodpovednosť za príchod vyše poldruha milióna ilegálnych migrantov do Európy, ako aj za to, že výkon EK bol v uplynulých piatich rokoch „škandálne slabý“, a že Európa priebežne stráca zo svojej konkurencieschop­nosti a bezpečnostná situácia v nej sa stále zhoršuje.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Viktor Orbán #Frans Timmermans #voľby do Európskeho parlamentu