Stráca kontrolu? Šéf Tesly vyhodil celý marketingový tým, po ňom aj celý nabíjačkový

Elon Musk robí čoraz radikálnejšie a nevypočítateľné rozhodnutia. Hovorí sa, že za tým môžu byť drogy. Musk užívanie ketamínu nepoprel.

07.05.2024 16:00
2024 Breakthrough Prize Ceremony Foto: ,
Miliardár Elon Musk robí čoraz prekvapivejšie a unáhlenejšie rozhodnutia.
debata (2)

Začiatkom apríla sme písali, že štvrťročný odbyt automobilky Tesla prvýkrát za takmer štyri roky klesol. Znížil sa o takmer deväť percent na 386-tisíc vozidiel. Akcie podniku po správe o poklese odbytu výrazne oslabili. Problém však nie je v samotnej Tesle, ale zníženom záujme o elektromobily, ktorý sa prejavuje v USA, v Číne a aj v Európe. Šéfa automobilky Elona Muska to však viditeľne rozhodilo.

O poklese záujmu o elektrické autá sa hovorí už od polovice uplynulého roku, nejde o nečakaný jav. Aj preto sa na prelome rokov rozhodla Tesla, vôbec po prvýkrát, masívne investovať do mediálnej reklamy. Dokonca vytvorila takzvaný „rastový tím“, pozostávajúci z asi 40 zamestnancov, ktorým velil Alex Ingram a Jorge Milburn. Tí sú však už dnes nezamestnaní. Informoval o tom Bloomberg. Musk na svojej sieti X reagoval na túto správu príspevkom: „Reklamy boli príliš všeobecné – mohlo ísť o akékoľvek auto.“ Musk tým narážal na reklamné spoty, ktoré mu tím predstavil a ktoré zjavne nespĺňali jeho požiadavky. Alex Ingram a Jorge Milburn sa netrafili do jeho vkusu, takže „rastové oddelenie“ skončilo kompletné, všetci dostali „vyhadzov“. Zatiaľ bude teda Tesla pokračovať v budovaní imidžu značky tak ako doteraz. Najmä prostredníctvom Muskových statusov na ním vlastnenej sieti X.

Elon Musk Čítajte viac Šéf Tesly sa priznal k drogám. Akcionári nevedia, čo s tým

Pred pár dňami sa objavila ďalšia správa, ktorá tentokrát šokovala aj mnohých odborníkov – Musk prepustil kompletné oddelenie, zaoberajúce sa vývojom, plánovaním a rozširovaním nabíjacej siete Tesly – známych superchargerov. Ide o približne 500 ľudí – od vedúcich projektu až po radových inžinierov a analytikov. Je to ako blesk z čistého neba, pretože momentálne Tesla dokončuje jednu etapu budovania nabíjacej siete a rozhodovalo sa o tom, ako bude zo strategického hľadiska postupovať ďalej. Teraz však rozhodnúť nemá kto, Tesla všetkých odborníkov na nabíjanie jednoducho vyhodila.

V súvislosti s takto radikálnymi krokmi sa začínajú objavovať správy, že kľúčoví akcionári Tesly začínajú byť čoraz viac znepokojení nevypočítateľným správaním jej šéfa a radikálnymi rozhodnutiami, ktoré robí bez akejkoľvek ochoty o nich v rámci spoločnosti diskutovať.

Niektorí hovoria, že za nevypočítateľným Muskovým správaním sú drogy. Renomovaný americký Wall Street Journal priniesol začiatkom tohto roku obsiahly materiál, venovaný Muskovi a jeho ceste svetom drog. Urobil tak potom, ako Musk prišiel na zasadnutie správnej rady Tesly s hodinovým meškaním a podľa účastníkov rozprával na ňom „úplne nesúvisle a od veci“.

Americký denník píše, že Elon Musk na súkromných večierkoch často užíval LSD, kokaín, extázu a psychedelické huby. Reportéri kontaktovali aj ľudí blízkych šéfovi Tesly. Tí povedali, že Musk drogy berie stále, pričom aktuálne je to najmä ketamín. To Musk nepoprel – potvrdil že užíva predpísaný ketamín. Vraj tak robí preto, aby rozptýlil negatívne myšlienky, čo prináša prospech investorom Tesly. Tým reagoval na informácie, že jeho užívanie drog začína čoraz viac znepokojovať nielen akcionárov Tesly, ale aj ďalších Muskových spoločností. „Ketamín je užitočný, pretože pomáha rozptýliť negatívne myšlienky,“ uviedol.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Supercharger #Elon Musk #ketamín #nabíjanie elektrombilov
Články podľa značiek