Pokračovanie článku: Zomrel predseda Európskeho parlamentu David Sassoli

Na úmrtie reagovali aj slovenskí politici a europoslanci

Aj slovenskí politici v utorok reagovali na úmrtie predsedu Európskeho parlamentu Sassoliho. Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť rodine a priateľom.

„David Sassoli bol silný líder, skvelý Talian a neochvejný Európan. Predovšetkým sa vždy snažil zjednocovať, nie rozdeľovať,“ napísala Čaputová na sociálnej sieti.

K úmrtiu šéfa Európskeho parlamentu sa vyjadril aj predseda vlády Eduard Heger. „Som hlboko zarmútený smrťou vášnivého Európana Davida Sassoliho. Jeho priateľský a profesionálny prístup nám bude veľmi chýbať,“ uviedol premiér na sociálnej sieti.

Podľa ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka ide o veľkú stratu pre Európsky parlament, Európu a našu Úniu.

„Odpočívajte v pokoji pán predseda David Sassoli. Ďakujeme za všetko, budete nám všetkým chýbať,“ napísala na sociálnej sieti Twitter europoslankyňa Monika Beňová.

„Veľmi nás zarmútila správa o smrti predsedu EP Davida Sassoliho. Moje myšlienky sú s jeho rodinou, priateľmi a kolegami,“ uviedol europoslanec Vladimír Bilčík na Twitteri.

Miriam Lexmann na sociálnej sieti Facebook zdieľala Sassoliho fotografiu so slovami „odpočívajte v pokoji“.

„Ťažko sa teraz hľadajú slová. Strašne ma mrzí strata nášho predsedu Davida Sassoliho. Bol to veľmi múdry a láskavý človek. Bude nám veľmi chýbať,“ napísala slovenská europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová na Twitteri.

„Som hlboko zarmútený úmrtím Davida Sassoliho. Naša politická rodina stratila oddaného druha. Jeho profesionálna cesta od novinára až po obhajovanie práv občanov v EP zostane pre mňa – bývalého novinára – inšpirujúca,“ napísal na sociálnej sieti Robert Hajšel.

„Úmrtie Davida Maria Sassoliho, predsedu europarlamentu, je pre Európu veľkou stratou. Strácame silnú osobnosť oddanú liberálnej demokracii. Nech odpočíva v pokoji. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine,“ uviedol slovenský europoslanec Martin Hojsík.

„Som hlboko zarmútený stratou predsedu EP Davida Sassoliho. Ako veľký a hrdý Európan bude chýbať mnohým na celom kontinente. Moje myšlienky sú s jeho rodinou, priateľmi a kolegami,“ napísal na Twitteri Michal Šimečka.

151 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #úmrtie #Európsky parlament #David Sassoli