Európsky parlament pre koronavírus zrušil zasadnutie v Štrasburgu

Pre šíriacu sa epidémiu koronavírusu preloží Európsky parlament svoje budúcotýždňové plenárne zasadnutie zo Štrasburgu do Bruselu. Predseda parlamentu David Sassoli zdôvodnil toto rozhodnutie vývojom situácie vo Francúzsku.

06.03.2020 08:35
debata (3)

Zdravotná služba europarlamentu Sassoliho v správe informovala o „výrazne vyšších zdravotných rizikách“ v prípade, že by sa najbližšie zasadnutie uskutočnilo v Štrasburgu. Z tohto dôvodu sa presunie do belgickej metropoly. Ako dodal, so svojím rozhodnutím už oboznámil francúzske úrady a poďakoval im za spoluprácu v uplynulých dňoch.

Európsky parlament má sídlo v Štrasburgu, kde sa konajú mesačné plenárne zasadnutia. Dodatočné plenárne zasadnutia sa konajú v Bruseli.

Francúzsko zatiaľ potvrdilo 420 prípadov nákazy novým vírusom, ako aj šesť úmrtí. Francúzska vláda pre novú epidémiu už zrušila podujatia s viac než 5 000 účastníkmi a prikázala zatvoriť desiatky škôl.

Celosvetovo sa novým koronavírusom, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, nakazilo už takmer 98-tisíc ľudí a podľahlo mu vyše 3 300 osôb, prevažná väčšina v Číne.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Európsky parlament #David Sassoli