Monika Beňová bude riešiť vzťahy europarlamentu so Súdnym dvorom a Európskou prokuratúrou

Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Monika Beňová (Smer) z frakcie socialistov a demokratov (S&D) v rámci predsedníctva Európskeho parlamentu, kde získala funkciu kvestorky, bude zodpovedať aj za vzťahy so Súdnym dvorom Európskej únie (EÚ) a s Európskou prokuratúrou (EPPO). Vo štvrtok to potvrdila pre TASR.

18.07.2019 13:50
Monika Beňová benova Foto: ,
Monika Beňová.
debata

Pripomenula, že dohoda o rozdelení portfólií sa uskutočnila počas tohtotýždňového plenárneho zasadnutia v Štrasburgu. V priebehu nasledujúceho dva a pol roka bude mať okrem toho vo svojej pôsobnosti aj záležitosti týkajúce sa dopravných a podporných služieb a mobility europoslancov a tiež niektoré bezpečnostné otázky týkajúce sa priestorov Európskeho parlamentu a jeho styčných kancelárií či agendu sťažností v súvislosti s prípadmi možného obťažovania zamestnancov tejto inštitúcie.

„Obťažovanie na pracovisku vôbec nie je ojedinelým javom, môže mať rôzne podoby a nevyhýba sa ani európskym inštitúciám. Jeho negatívne dôsledky sa týkajú predovšetkým poškodeného zamestnanca, avšak zároveň môžu mať nepriaznivý vplyv na veľkú časť pracovného kolektívu. Tomuto problému a jeho potláčaniu musí byť venovaná primeraná pozornosť,“ spresnila Beňová.

Okrem členstva v predsedníctve Európskeho parlamentu je Beňová aj šéfkou slovenskej delegácie socialistov a demokratov (S&D) a v zákonodarnom zbore EÚ bude členkou výboru pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín (ENVI) a náhradníčkou vo výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa (IMCO) a vo výbore pre práva žien a rodovú rovnosť (FEMM).

debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Beňová