EÚ pohrozila Facebooku sankciami, ak neupraví svoje podmienky

Spoločnosť Facebook, ktorá prevádzkuje rovnomennú internetovú sociálnu sieť, musí do konca roka spĺňať pravidlá Európskej únie na ochranu spotrebiteľov, inak bude čeliť sankciám. Podľa agentúry Reuters to vyhlásila eurokomisárka pre spravodlivosť Věra Jourová s tým, že Facebook musí od doterajších sľubov prejsť k činom.

20.09.2018 11:11
Facebook, ilustraná foto, muž Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

„Moja trpezlivosť je na konci. Hoci ma Facebook uistil, že upraví svoje zavádzajúce podmienky služieb do decembra, trvá to veľmi dlho,“ povedala Jourová. „Je čas prejsť k činom, už žiadne ďalšie sľuby. Ak nebudú zmeny zavedené do konca tohto roka, vyzvem úrady na ochranu spotrebiteľov, aby okamžite zareagovali a spoločnosť potrestali,“ dodala.

Jourová vo februári vyzvala internetové firmy ako Facebook či Twitter, aby urýchlili svoje kroky na zosúladenie užívateľských podmienok s európskou právnou úpravou na ochranu spotrebiteľov.

Inštitúcie EÚ trvajú na tom, že internetové spoločnosti využívajúce sociálne médiá na reklamu a obchodné aktivity sa musia podriadiť rovnakým pravidlám ako poskytovatelia služieb mimo webovú sféru.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook