Brexit bez dohody môže zastaviť lety na niekoľko týždňov, tvrdí šéf Ryanairu

Generálny riaditeľ nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair Michael O'Leary v stredu upozornil na riziko brexitu bez dohody. Šéf spoločnosti na tlačovej konferencii povedal, že hroziaci odchod Spojeného kráľovstva z EÚ môže pozastaviť lety medzi Britániou a Európou na niekoľko dní až týždňov, napísala agentúra DPA.

12.09.2018 18:04
debata

Kritici brexitu oponujú, že takéto tvrdenia majú len vytvoriť strach a presvedčiť ľudí, aby sa pridali k odporcom návrhov premiérky Theresy Mayovej. O'Leary však trvá na tom, že riziko sa stupňuje.

„Ostávame znepokojení v súvislosti s rastúcim rizikom brexitu bez dohody,“ povedal O'Leary. „Dúfali sme, že sa od marca 2019 podarí dohodnúť sa na 21-mesačnom prechodnom období. Nedávne udalosti v Británii však spôsobili neistotu. Veríme, že riziko tvrdého brexitu, ktorý by mohol viesť k pozastaveniu letov Ryanairu na niekoľko dní až týždňov, je podceňované,“ dodal šéf Ryanairu.

Ryanair vydal varovania v súvislosti s brexitom aj v minulosti. O'Leary dokonca vyhlásil, že odchod Británie z Únie spôsobí aj nárast cien leteniek. Podľa O'Learyho vyjadrení pre britský denník Express spoločnosti záleží na udržaní si liniek v rámci Európy.

Theresa Mayová zvolala na štvrtok mimoriadnu schôdzu vlády s cieľom prediskutovať možnosti brexitu bez dohody.

debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Veľká Británia #Ryanair #Brexit #Theresa Mayová