Na debatu prišlo 30 poslancov zo 750. Juncker označil Európsky parlament za vtip

Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker sa dostal do ostrého sporu so šéfom Európskeho parlamentu (EP) Antoniom Tajanim. Juncker totiž označil EP za absurdný, keďže na dôležitú debatu prišlo iba 30 zo 750 poslancov.

04.07.2017 11:11 , aktualizované: 11:55
Juncker Foto:
Prezident Európskej komisie si na pôde Európskeho parlamentu nedával servítku pred ústa.
debata (41)

Na debatu medzi EK a Európskou radou prišlo podľa portálu politico.eu 30 zo 750 poslancov. Juncker na to reagoval so slovami: „Európsky parlament je absurdný, úplne absurdný. Skutočnosť, že na tomto zasadnutí je 30 poslancov je dostatočná na to, aby sme túto inštitúciu nebrali vážne.“ Prezident EK sa tiež zastrájal, že na niečom podobnom sa nemieni v budúcnosti zúčastniť.

Juncker tiež zdôraznil, že ak by sa na tomto zasadnutí namiesto maltského premiéra Josepha Muscata, ktorý hodnotil práve ukončené maltské predsedníctvo, zúčastnila Angela Merkelová alebo Emmanuel Macron, Európsky parlament by bol plný.

Na tieto ostré slová reagoval šéf EP Antonio Tajani, ktorý Junckera vyzval na dôstojnejšie správanie a používanie iného jazyka. Voči absurdite Európskeho parlamentu sa zásadne ohradil.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Antonio Tajani #Európsky parlament #EK #Jean-Claude Juncker