Summit podľa Danka prelomil ľady v EÚ

Dvojdňovým bratislavským neformálnym summitom predsedov parlamentov členských krajín EÚ za prítomnosti šéfa Európskeho parlamentu Martina Schulza podľa predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka (SNS) prelomili ľady Európskej únie.

09.10.2016 15:05
Andrej Danko Foto: ,
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko.
debata (20)
Ako zdôraznil v diskusnej relácii televízie TA3 V politike, stretnutie bolo dobrým úvodom pred oficiálnou Konferenciou predsedov parlamentov EÚ, ktorá sa uskutoční v apríli 2017, už počas predsedníctva Malty Rade Európskej únie.

Neformálny summit podľa Danka potvrdil, že komunikovať sa naozaj oplatí. Bez kľúčovej komunikácie jednotlivých krajín a spoločných postupov sa Európska únia neposunie ďalej. „Práve naopak, môžu jej hroziť aj omnoho vážnejšie problémy ako migrácia či brexit. Sme malá krajina, jedine spoločne vieme veci posunúť vpred. Na druhej strane je však dôležité mať svoj hlas v európskom spoločenstve a povedať si svoj názor a trvať na ňom. Práve to sa podarilo naším summitom,“ skonštatoval Danko.

Pripomenul, že témou bolo aj prekonávanie odstupu medzi Európskou úniou a jej občanmi. Jedným z riešení je aj iniciatíva predsedu parlamentu Danka, ktorou budú môcť europoslanci prezentovať svoju prácu aj v našom parlamente. Chystanú zmenu rokovacieho poriadku Národnej rady SR ocenil nielen predseda europarlamentu Martin Schulz, táto myšlienka zaujala aj ostatných lídrov. V relácií V politike hodnotil stretnutie aj z pohľadu potreby silnejšieho hlasu národných parlamentov, vnútornej kohézie Európskej únie a globálne angažovanej Európy.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #predsedníctvo v Rade EÚ