Mayová nepredpokladá, že Fico bude vetovať dohodu o brexite

Britská premiérka Theresa Mayová odmietla hrozbu slovenského premiéra Roberta Fica, že by krajiny visegrádskej štvorky mohli vetovať dohodu o brexite. Podľa neho by tak urobili v prípade obmedzenia práv občanov týchto krajín na pobyt a prácu v Británii. Mayová k tomu poznamenala, že nakoniec bude v záujme Slovenska, aby ju Fico podpísal, napísal spravodajský server Politico.

20.09.2016 16:12
Robert Fico, Theresa Mayová Foto: ,
Mayová chce uzavrieť takú dohodu, ktorá bude dobrá tak pre Britániu, ako aj pre jednotlivé štáty EÚ. Archívna fotografia zo stretnutia s Robertom Ficom.
debata (45)

Mayová, ktorá sa tak vyjadrila v pondelok na ceste do New Yorku na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN, zdôraznila, že chce uzavrieť takúto dohodu, ktorá bude dobrá tak pre Britániu, ako aj pre jednotlivé štáty EÚ. Vylúčila aj možnosť, ktorú naznačili niektorí európski politici, že by odchod Británie z EÚ mohol nakoniec nastať, bez toho, aby medzi oboma stranami bola uzavretá akákoľvek dohoda.

„Nie je to len o nás, je to o vzťahoch a obchode v rámci európskeho priestoru,“ povedala šéfka britskej vlády. Mayová dodala, že verí v obchodné vzťahy a že chce, aby sa Británia stala globálnym lídrom voľného obchodu.

Presvedčenie o Ficovi postavila na tom, že s ním mala konštruktívne stretnutie v lete počas svojej návštevy kontinentálnej Európy.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #krajiny V4 #Brexit #Theresa Mayová