K štartu predsedníctva v Rade EÚ nasvietili Bratislavský hrad

Na múroch Bratislavského hradu premietali špeciálne projekcie. Slovensko totiž prevzalo predsedníctvo v Rade Európskej únie (EÚ) od Holandska.

30.06.2016 23:20
predesdníctvo, hrad Foto: ,
Pohľad na nasvietený Bratislavský hrad pri príležitosti odovzdania predsedníctva v Rade Európskej únie Slovenskej republike z rúk holandského partnera.
debata (4)

Na hradné múry premietli výjavy z Holandska a zo Slovenska, vrátane prírodných scenérií, historických pamiatok, tradícií, inovácií, rôznych športov a príkladov politickej spolupráce. Jednu stranu Hradu osvetili slovenskými motívmi a druhú holandskými.

Pohľad na nasvietený Bratislavský hrad pri... Foto: SITA, Marko Erd
predesdníctvo, hrad Pohľad na nasvietený Bratislavský hrad pri príležitosti odovzdania predsedníctva v Rade Európskej únie Slovenskej republike z rúk holandského partnera.
Slovensko prevzalo predsedníctvo v Rade EÚ od... Foto: SITA, Marko Erd
predesdníctvo, hrad Slovensko prevzalo predsedníctvo v Rade EÚ od Holandska.

Keďže hrad sa týči vysoko nad mestom, projekcie boli viditeľné na mnohých miestach v Bratislave, najmä v centre mesta a pozdĺž Dunaja. Svetelnú show organizuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci s Veľvyslanectvom Holandského kráľovstva v Bratislave a s finančnou podporou spoločnosti Philips Slovakia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #predsedníctvo v Rade EÚ