EÚ do roku 2027 zanikne, hovorí šéf britskej strany UKIP

Nový šéf euroskeptickej Strany nezávislosti Britského kráľovstva Paul Nuttall označil EÚ za pochybnú organizáciu a predpokladá, že v roku 2027 už bude minulosťou.

17.01.2017 13:26
UKIP, Paul Nuttall Foto: ,
Šéf protiimigrantskej britskej strany UKIP Paul Nuttall označil EÚ za pochybnú organizáciu, ktorá čoskoro zanikne.
debata (25)

Paul Nuttall prezentoval tieto svoje názory pred očakávaným príhovorom Theresy Mayovej, v ktorom predostrela detailnejší plán brexitu. Podľa portálu politico.eu Nuttall uviedol, že Británia sa má držať ďalej od jednotného trhu EÚ. „Európska únia síce je pochybná a skorumpovaná organizácia, ale nie je hlúpa. Sme jej najväčším obchodným partnerom. Potrebuje nás ďaleko viac ako my ju,“ poznamenal Nuttall.

Peter Mandelson, bývalý eurokomisár pre obchod a horlivý zástanca zotrvania Británie v EÚ, pre britský Guardian povedal: „Opustenie jednotného trhu by malo deštruktívne a škodlivé následky, ktoré by časom viedli k obmedzeniu obchodu, zníženiu investícii a zničeniu pracovných príležitostí.“

Podobné názory Nuttall rezolútne odmieta a vo svojich tvrdeniach zašiel dokonca tak ďaleko, že tvrdí: „Či bude EÚ existovať v súčasnej podobe v krátkodobom výhľade je sporné. Úprimne si myslím, že EÚ ako taká o desať rokov nebude existovať.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #UKIP #Paul Nuttall