Európska komisia prepracuje návrh o roamingu

Len pár dní po tom, čo Európska komisia (EK) prišla s návrhom bezplatného 90-dňového roamingu, čelí hlasnej kritike zo strany občanov a ochrancov spotrebiteľov. Pôvodný návrh bude upravený podľa ich požiadaviek.

09.09.2016 14:58
mobil, smartfón, peniaze, Android, zlodej, SMS,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Návrh, podľa ktorého mobilný operátor by mohol vymedziť bezplatný roaming v rámci EÚ na 90 dní v roku sa bude prepracovávať. Podľa denníka Der Spiegel to nariadil predseda EK Jean-Claude Juncker. Konkrétne detaily, ktoré pasáže nariadenia sa budú meniť a akým spôsobom, zatiaľ neboli zverejnené.

Na webovej stránke EK bol k dispozícii formulár, ktorého cieľom bol zber spätnej väzby na návrh, ktorý EK predostrela tento týždeň. Pôvodne mal byť tento formulár na stránke vyvesený štyri týždne, ale už po pár dňoch, EK pochopila, že návrh musí prepracovať. Negatívne hlasy sa ozývali predovšetkým zo strany ochrancov spotrebiteľov.

Úprava roamingu sa teraz musí modifikovať a členské štáty by o nej mali rozhodnúť 15. decembra. Budúcu stredu bude Juncker hovoriť o stave EÚ. Vo všeobecnosti sa očakáva, že pri tejto príležitosti sa dotkne aj témy roamingu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #roaming #Jean-Claude Juncker